Echt paranormaal, waarzeggerij of entertainment? ©

U leest het overal op het internet; erkende en betere mediums, gecertificeerde zuivere helderzienden, contact met engelen, paranormale wonderen, beroemde top-paragnosten, 100% goede voorspellingen, spiritueel hoogbegaafden, gescreende medewerkers etc. etc.
Voor u als beller geeft dit vertrouwen, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Het zijn vaak termen die te pas en te onpas gebruikt worden door helderzienden of door een eigenaar van een paranormale lijn. En wat regelmatig niet op waarheid berust. Uit overheidswege zijn er geen restricties verbonden aan het uitoefenen van dit beroep. Het mag en kan allemaal.
Voor u als beller, is het moeilijk het kaf van het koren te scheiden.
Bij een kwalitatief consult zijn juiste paranormale en spirituele antwoorden heel belangrijk, maar ook wat er wel en niet gezegd wordt. En uit welk bewustzijn dit komt. Woorden hebben kracht en invloed op het leven van de ander. Zeker als deze in een kwetsbare periode zit. Het gaat immers om úw leven.

Wat gebeurt er allemaal op paranormale en spirituele advieslijnen?

Telefonisch worden er huizen en personen gereinigd, rituelen uitgevoerd, geesten verdreven, mensen worden ontdaan van 'voodoo', exorcisme aan de telefoon, uitspraken over de dood van mens en dier en vreemdgaan, relatieherstel, mensen worden bewust lang aan de telefoon gehouden of er ontstaan seksuele verbintenissen en inmenging in levens. Ook het ongefundeerd er 'uitflappen' van uitspraken is heel gangbaar.

Commercie staat tegenwoordig vaak boven kwaliteit en integriteit. Levensvragen worden in een paar regels in een sms beantwoord. Zonder dat daarbij enige interactie is met elkaar.
Hoe kun je verantwoorde uitspraken doen via een sms? Of een antwoord goed motiveren?
Een sms kan juist meer vragen oproepen. Wel eens een gerenommeerde helderziende gezien die werkt via sms? Of zich verschuilt achter een fake-naam en plaatje in de box?

Vaak worden medewerkers bij deelname niet gescreend (ook al wordt dat wel geroepen) op kwaliteiten en wie zij zijn en nog vaker niet herscreend. Of worden er alleen sociale vaardigheden gevraagd. Onze ervaring leert dat er veel mensen afvallen tijdens de screening. 'Zelfbenoemde helderzienden' die weinig kunnen zijn géén uitzondering. En sommigen daarvan werken al jaren in deze branche.
Vaak met de beste bedoelingen, maar verantwoord? Nee! Er wordt immers met mensen en hun gevoel gewerkt. Helderziende zijn is een vrij beroep, zowel op een bellijn als op een paranormale beurs of thuis in een praktijk.
En ook al heeft een helderziende een 'hoge score', dat wil niet altijd zeggen dat deze ook op een professionele manier werkt, integer of zuiver is.

Geschiedenis

Het fenomeen paranormale bellijn bestaat al enkele jaren. Je hoeft niet meer naar een helderziende in de praktijk, maar je kunt direct bellen. Het hoort ook bij de tijd van nu. Deze bellijnen zijn de laatste jaren als paddestoelen uit de grond geschoten. Iedere maand komen er paranormale lijnen bij.
Regelmatig opgezet en bemand door personen die noch een werkelijk spirituele achtergrond, noch een paranormale achtergrond hebben. De eisen die gesteld worden aan de kwaliteiten van de medewerkers zijn dikwijls summier. Aan een paranormale of spirituele lijn worden helemaal geen eisen gesteld: alles mag. Er wordt gewerkt met freelancers, zij hebben er de vrije hand in hoe zij consulten invullen.
Veelal is er geen enkele controle. Een helderziende is ook een mens, met alle menselijke kanten van dien. Ook zij kunnen een gebrek hebben aan integriteit, eigen inzicht, stabiliteit en gezond verstand. Hoe goed bedoeld het ook is. Als raadgever en hulpverlener, moet je sterk in je schoenen staan, gevrijwaard zijn van veel problemen en psychisch gezonde waarden en normen hebben.
Alleen een helderziende die stabiel is als mens, kan verantwoordelijk werken, zijn uitspraken zijn gefundeerd op een stevige, innerlijke basis.

Zelfs een bakker moet aan beroepseisen voldoen betreft opleiding, kwaliteit, werkwijze en hygiëne.
Dus waarom een helderziende niet? Het paranormale gaat soms samen met psychische klachten.

 

KvK nr 62339966 | © 2008-2015 Betrouwbaarmedium.nl | Niets mag worden gekopieerd! | Directie: E.Mulder